У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмою

У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмоюУ ході своєї 36-й сесії Генеральна конференція ЮНЕСКО запропонувала оголосити період 2013-2022 рр. Міжнародним десятиріччям зближення культур. Цю пропозицію було схвалено Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.
Федерація запросила волонтерів зі Сходу для волонтерських проектів в Україну. Насправді це було не просто. Для того, щоб поїхати в Україну, студенти повинні були переконати передусім своїх батьків. Тому що не кожний, подивившись новини, відпустить рідних у зону ймовірного конфлікту. Але молодь приїхала і була цьому рада.

У травні для них було влаштовано програму на Західній Україні. Програма почалась 8 травня у Львівській міській раді, де головний спеціаліст відділу "Служби міського голови" Крутій Оксана Василівна провела екскурсію. Гості піднялись на міську ратушу та побачили місто з висоти пташиного польоту. Після цього волонтери долучилися до акції з облаштування митрополичих садів, що біля Собору Святого Юра у Львові.

У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмоюВасиль Проньків (шеф-кухар готелю "Нобіліс" у Львові) провів майстер клас з виготовлення вареників. Спільна мета та спілкування зробили свою справу. А по закінченню дня учасники відвезли власно приготовлену їжу у Личаківський шпиталь до поранених бійців.

На 9 травня волонтери завітали на день відкритих дверей в Український Католицький Університет. Заспівали пісню на конкурсі присвяченому Дню Матері. Після обіду захоплювались музеєм народної архітектури і побуту «Шевченківський гай». Також велике задоволення отримали од зустрічі з вимушеними переселенцями з Криму та Донбасу, разом з якими вчили українську мову та співали пісні.

У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмоюВ останній день гості ближче ознайомились з християнськими традиціями України. З допомогою голови центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу (http://www.libertas.infolviv.eu/) Тараса Дзюбанського, волонтери відвідали Крехівський монастир святого Миколая Отців Василіян, який був заснований у 1612 році. Екскурсію проводив монах Пархомій, який детально розповів про історію монастиря і наприкінці навіть заспівав для всіх пісню.

Програма закінчилась і стосунки між представниками трьох країн вийшли на інший щабель. «Україна назавжди залишиться у моєму серці», - сказав волонтер із Кореї Кім Джу Сон.

 

У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмою

У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмою

 

 

 

 

 

 

 

 У рамках Десятиріччя зближення культур волонтери з Кореї та Японії відвідали Львів з триденною програмою2015.05.08-10 Lviv project kor and jap volont 319

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН