«Тримай мене» - заняття по толерантності

«Тримай мене» - заняття по толерантності15 листопада 2017 року відбулося чергове заняття Школи Миру. Уже другий рік поспіль партнером Школи Миру є Національний Музей історії України у другій світовій війні (Меморіальний комплекс). Колектив музею влаштував воркшоп «Тримай мене» – приурочений до Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада.

 

«Тримай мене» - заняття по толерантностіУчасникам була запропонована цікава програма, на початку якої вони познайомилися з поняттям «толерантність» шляхом колективного складання визначення. Потім переглянули історичні відеоматеріали про Праведників народів світу – людей, які, ризикуючи своїм життям, рятували інших у роки гонінь, зокрема про Олександру Шулежко.

Під час захоплюючої гри учні відчули на собі, наскільки важливою для людини є взаємодопомога та як інколи важко робити правильний вибір. У ході командного завдання перед ними постали справжні дилеми: рятуватися самому чи разом? Бути командою чи кожен сам за себе? Допомогти ближньому чи подбати про власний успіх?

Результати гри були обговорені з модераторами зустрічі – музейними науковцями Аллою Грушецькою та Дмитром Гайнетдіновим. Аналізуючи власні відчуття, учасники воркшопу дійшли висновку про те, як не просто робити вирішальний вибір, особливо тоді, коли на кону стоїть власне життя та життя рідних, як це було, зокрема, у роки Другої світової війни.

Представник міжнародної правозахисної організації закликав присутніх відчути себе в ролі правозахисників, написати листи відповідної тематики.

«Тримай мене» - заняття по толерантностіНаприкінці заняття вихованці Школи Миру разом створили «напій толерантності», компонентами якого були доброта, взаємо підтримка, етикет, повага тощо. Вони заварили ароматний чай і пригостилися ним у музейному кафе.

На згадку про урок толерантності школярі понесли додому листівочки, якими обмінювалися один з одним, дописавши комплімент другові.

Сподіваємося, що проведена зустріч надовго залишиться в пам’яті учасників, їх поведінка буде більш толерантною, а історичні знання глибшими. Дуже дякуємо колективу Меморіального комплексу за чудово організований воркшоп.

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН