Критичне мислення

Федерація всесвітнього миру в Україні (UPF) разом з кандидатом психологічних наук Вихрестенко Жанною Володимирівною, викладачем кафедри  Комунального навчального закладу Київської обласної ради "Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів", 21 квітня 2021 р. провели практичне інтерактивне заняття «Школи миру» в онлайн форматі на платформі ZOOM на тему: «Критичне мислення». На ньому були присутні учні з десяти шкіл м. Києва, вчителі й студенти.

 Мета заходу – мотивувати молодь розвивати нові навички в XXI столітті. Критичне мислення — це необхідна навичка і життєво важливий ресурс сучасної людини. Навички критичного мислення дають змогу не потонути в інформаційній лавині, не піддаватися маніпуляціям, допомагають приймати зважені рішення та відстоювати їх. Критичне мислення допомагає в пошуку нових шляхів розв'язання проблем. На занятті було детально розглянуто: що таке критичне мислення, з чого воно складається, методи розвитку критичного мислення, в чому різниця між фактом і судженням. Також був практичний тренінг для молоді, де вони вчились розпізнавати фейкову інформацію. Всі учасники брали активну участь у заході, отримуючи необхідні знання та навички.

Відео на цю статтю можна переглянути за посиланням: youtube.com/watch?v=gu8mH4zDFMU&t=592s

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН