Українська криза: заклик до миру та примирення

Події, які зараз відбуваються в Україні, викликають глибоке занепокоєння. UPF приєднується до інших організіцій по всьому світу у закликах припинити насильство, вивести війська та відновити зусилля для пошуку дипломатичного рішення.

UPF залишається відданим сприянню взаємоповаги, співпраці та миру між народами і націями Європи та Євразії. Ми закликаємо наших політичних лідерів, включаючи глав держав і парламентарів, а також представників громадянського суспільства та релігійних лідерів — православних, католиків, протестантів, євреїв, мусульман та інших — об’єднатися в діалозі, підвищуючи голоси заклику до миру та припинення насильства.

UPF, яка має загальний консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді Організації Об’єднаних Націй, підтверджує зусилля ООН, Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї щодо дипломатичного вирішення цієї кризи.

Крім того, спільнота UPF прагне зробити все можливе для швидкого закінчення війни. Зокрема, ми заохочуємо та готові підтримувати програми, присвячені пошуку припинення вогню, виведення військ та повернення до діалогу.

Основні асоціації UPF --- Міжнародна рада миру на вищому рівні; Міжнародна асоціація парламентарів за мир; Міжрелігійна асоціація за мир та розвиток --- готові співпрацювати з партнерами з цією метою.

Якщо ми разом будемо вести конструктивний діалог із повагою, то зможемо змінити ситуацію.

Томас Г. Уолш, голова Міжнародної UPF

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН