Міжнародна конференція «Історичні витоки української миротворності»

З метою вирішення нагальних проблем суспільства Федерація всесвітнього миру надихає на конструктивну співпрацю освітян, науковців, зацікавлених світських та релігійних діячів, людей із політичних кіл та громадських організацій. Щороку у жовтні Федерація організовує міжнародну конференцію з метою консолідації зусиль громадськості у вирішенні актуальних проблем.

Цього року конференція відбулась 24 жовтня в готелі «Козацький», що знаходиться у серці України, на Майдані Незалежності. Захід відвідали понад 200 гостей, серед яких були представники громадських організацій, діячі освіти, науки, культури, а також іноземні гості. Тема конференції – історичні витоки української миротворності.

Конференція розпочалась із урочистого Гімну Україні у виконанні Олени Гончарук.
Першим із доповіддю виступив Василь Костицький, доктор юридичних наук, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, член-кореспондент Національної академії правових наук України. Він розповів про питання інформаційної безпеки в українській політико-правовій практиці та про важливість миру в інформаційній сфері. «Мирні акції сильніші за постріли танків. А мирна політика держави спроможна протистояти будь яким сучасним викликам», – зауважив у своєму виступі Василь Костицький.

Доктор філософських наук, академік НАПН України Анатолій Толстоухов підняв питання щодо  миротворності у сучасній українській політиці. У своєму виступі він сказав про те, що цивілізаційна місія України полягає в тому, щоб бути мостом між Сходом і Заходом. «Ми маємо синтезувати, а не протиставляти», – підкреслив Анатолій Володимирович.

Посол Миру з Японії пані Нобуко Оморі у своєму виступі розповіла про шлях до миру в усьому світі.  «Як ми можемо створити міцний мир? Передусім, ми повинні пробудити нашу первісну природу, яка називається совістю. На цій підставі, якщо всі будуть працювати і поширювати рух за мир, наше життя й історія безсумнівно зміняться», – сказала пані Нобуко Оморі.

На завершення конференції виступив голова правління Федерації всесвітнього миру в Україні Михайло Ільїн із промовою «Україна – країна миру». «Мирний початок уможливить мирний процес та досягнення мирної мети. Нам потрібно зробити людство однією великою сім’єю, зруйнувавши не тільки перешкоди в душах людей, але й державні кордони. Цей рух починається з однієї сім’ї. Отже, ми повинні пам’ятати, що створення та зміцнення істинних сімей є історичним  завданням, вирішення якого наблизить встановлення миру на землі».

У своєму виступі Михайло Ільїн запропонував започаткувати освітню програму «Юний Посол миру» та «Молодіжний Посол миру», завдяки якій молоді люди нашої країни зможуть брати участь у формуванні істинної української нації та її ідентичності у добу глобалізації.

На конференції також відбулося урочисте нагородження почесним званням «Посол миру».  Нагороду отримали вісім людей, кожен з яких зробив значний внесок у розбудову культури миру в нашому суспільстві.

Конференція завершилася чудовим музичним привітанням від вокального ансамблю «Намисто». Музичний керівник ансамблю – Галина Мартиненко, Посол миру.

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН