Шосе Миру 2018

Шосе Миру 2018

Шосе Миру 2018В Україні було проведено акцію «Шосе миру -2018». Проект розпочався 3 липня 2018 року.  Активна молодь подолала автобусом 500 кілометрів від Києва до Одеси.

На шляху до Одеси учасники відвідали «Музей  ракетних військ стратегічних призначення». Це – один з унікальних військових музеїв заснований 30 жовтня 2001 року. Для створення музею використані бойова позиція і командний пункт ракетного полку 46 ракетної дивізії Ракетних військ стратегічного призначення.

Музей  являє собою бойову стартову позицію з шахтно-пусковою установкою, командним пунктом запуску ракети шахтного базування, наземним обладнанням і допоміжними механізмами ракетного комплексу , які збережені у первісному вигляді. На території бойової позиції розміщена експозиція спеціальної ракетної техніки. Утримують технічне обладнання і механізми у робочому стані колишні офіцери-ракетники, які несли бойове чергування на зазначеному ракетному комплексі.

Музей Ракетних військ стратегічного призначення – це єдиний музей у Європі та країнах СНД. Спрямованість його експозиції нагадує, яка небезпека і сьогодні ще загрожує світові.

Молодь, що відвідала музей та  яка тільки чула від батьків про СРСР та Холодну війну показала своє сильне прагнення миру, особливо в цей не простий  для України час.

На наступний день,  4 липня, після того, як дістались до Одеси учасники «Шосе Миру» взяли участь у проекті допомоги міському одеському зоопарку.  Вони з завзяттям працювали  для благоустрою зоопарку та заслужили похвалу від працівників та відвідувачів.

 

 

Шосе Миру 2018

Шосе Миру 2018

Шосе Миру 2018

Шосе Миру 2018

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН