Міжнародний день солідарності молоді

Міжнародний день солідарності молоді24 квітня 2014 року відбувся методичний семінар-нарада, приурочений до Міжнародного дня солідарності молоді.
Це свято з'явилося в міжнародному календарі  для того, щоб звернути увагу ЗМІ, державних органів влади та суспільства до проблем молодого покоління.

 

У зустрічі взяли участь представники державних органів влади, науковці, громадські діячі, молодь та студенти Київських навчальних закладів.
Галина Михайлівна Козлова, директор центру «Родинний Дім», відкрила захід та привітала всіх присутніх, а особливо молодь, зі святом. Під час обговорення молодь дізналась, чим займається міська соціальна служба та яким чином її діяльність допомагає молоді.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) розповіла про проблеми торгівлі людьми, основні заходи та методи щодо її запобігання.  

Член кореспондент Академії педагогічних наук Ткаченко Василь Миколайович, підняв питання щодо важливості освіти для молоді. Освічена людина робить свідомий вибір і нею важко маніпулювати. Тому він побажав усім присутнім продовжувати навчання впродовж всього життя та завжди йти до своєї мрії.

Голова міжнародної громадської організації «МОЗІРОН», Світлана Володимирівна Винограденко запропонувала присутній молоді приймати участь у волонтерських проектах та запропонувала свою допомогу.

Голова Федерації всесвітнього миру, Михайло Ільїн, у своєму виступі звернув увагу на деякі недоліки молодіжної політики в Україні. Він зазначив, що незважаючи на зусилля представників уряду по формуванню та реалізації  молодіжних програм, спостерігається відсутність чіткої стратегічної цілі щодо того, якою держава хоче бачити свою молодь. А відсутність єдиної багаторічної програми не дає можливості депутатам та державним службовцям працювати над її втіленням  при зміні влади.

Він висловив ідею, що одним із головних напрямків політики щодо молоді має бути мета з формування у неї поняття  громадянина України.

Держава та неурядові організації повинні запропонувати молодим людям можливість визначити спільні цінності з іншими молодими людьми з різних регіонів країни, незважаючи на деякі культурні відмінності.

Також важливо стимулювати молодих людей задуматися про істотні характеристики українського суспільства і, насамперед, заохочувати їх брати активну участь у житті своїх громад. Щоб відчувати себе українцем, молодь повинна знати  про те, що вона відіграє важливу роль у побудові нинішньої та майбутньої України.

Були запропоновані  деякі практичні заходи, щодо реалізації пропозиції. 

Це спільні волонтерські проекти для молоді з різних регіонів України. Через такі проекти молоді люди могли б знайомитись один з одним та особливостями кожного регіону України. Так природним чином зникли б непорозуміння та всі бар‘єри між молодими людьми. Учасникам одразу було запропоновано взяти участь у проектах 2 та 5 травня.

Михайло Ільїн висловив свою думку щодо того, якою хотів би бачити нашу країну. Це має буди єдина Україна, єдине суспільство, що базується на цінностях сім’ї, тобто любові, взаємоповаги та служіння суспільству, де всі керуються єдиним законом та рівні перед ним.

 Міжнародний день солідарності молодіRound Table 02

 

 

 

 

 

 

 

Round Table 03Round Table 04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН