Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференція

18 листопада 2015 року в Київському міському будинку вчителя відбулося два пов’язаних між собою заКонгрес Юних послів миру та міжнародна конференціяходи. Першим був другий конгрес Юних послів миру «Усім світом за мир!». Другий захід - міжнародна конференція«Виховання молоді – ключ до нової парадигми лідерства».

Юних миротворців зі шкіл Києва зібралось так багато, що в залі, де проходив конгрес, ніде було впасти яблуку. Дуже порадував відповідальний підхід зібрання до прийнятих рішень: не просто проголосували і забули, Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференціяа кожен присутній виявив рішучість утілювати в  життя спільно прийняті рішення. Це справжні молоді лідери, які надалі розвиватимуть миротворну діяльність у різних її проявах у своїх школах.

Юних послів миру взялася виховувати Школа миру – проект, який був ініційований минулого року спеціалізованою школою № 85 міста Києва, директор якої Федунова Тетяна Миколаївна очолює громадський рух «Діти – посли миру». Юні посли урочисто і поетично презентували перед усіма свою діяльність. Удвічі приємно, що діти займаються цим не за вказівкою зверху, не формально, не заради галочки, а справді за велінням душі. Школа миру продовжить свою роботу в 2015-16 роках.

Згодом учасники конгресу долучилися до наступного заходу - міжнародної конференції, яка зібрала більше 250 осіб. Тема цього заходу – «Виховання молоді – ключ до нової парадигми лідерства». Саме молодь – школярі та студенти стали прикрасою цієї події. В Україні є вже ціла плеяда Послів миру, це поважні і заслужені люди, та відчувалося, що вони хочуть побачити надію на майбутнє і ось нарешті дочекалися! Більше ста молодих миротворців, активних і перспективних, вісімнадцять з яких стали Юними послами миру, а ще десять - Молодіжними.

Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференціяКонференцію вшанували своєю присутністю поважні гості: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва Олена Григорівна Фіданян, дипломат, протоколіст – Галина Олексіївна Науменко, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної академії правових наук України – Василь Васильович Костицький. Голова Федерації Михайло Ільїн разом із Галиною Науменко нагородили цього разу почесним званням Посол миру ще одинадцять державних та громадських діячів, серед яких був і кардіолог Інституту сімейної медицини «Плюс» Саллям Саід – палестинець із Сирії. До речі, його син теж отримав звання посла миру, тільки юного.

Наприкінці конференції була прийнята резолюція: учасники висловилися щодо важливості спільної участі батьків, учителів та громадських організацій у процесі виховання молоді, і вирішили запровадити при загальноосвітніх школах тренінгові програми з відповідального батьківства.

А завершив програму ефектний виступ ансамблю «Дніпро». Дійсно, українське мистецтво має неабияку силу творити мир у душах людей!

 

Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференція

 

Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференція

 

Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференція

 

Конгрес Юних послів миру та міжнародна конференція

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН