Х Конгрес “Усім світом - за мир” відбувся у Києві

конгрес юних посланців мируДо міжнародного дня миру, у вересні 2023 року, у спеціалізованій школі №85  міста Києва відбулася урочиста подія - Х конгрес юних посланців миру “Усім світом - за мир!”.

Незважаючи на всі перешкоди, повітряну тривогу, яку учасникі перечекали в бомбосховищі,  всі учасникі доїхали і захід відбувся. 

Було два етапи проведення Конгресу. На першому етапі, 21 вересня 29 шкіл учасниць провели заходи до Міжнародного дня миру у своїх школах під назваю “ Міжнародний рух в дії”. А 26 вересня делегати від шкіл зібралися разом представити результати своєї діяльності. 

Спочатку учасники зібралися на подвірʼї школи на урочисте відкриття.  Директорка школи Посол миру  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. зазначила  у своєму виступі важливість жити та працювати в єдності заради побудови миру, особливо в цей нелегкий для України час.

 

 


По традиції відкриття пройшло з гімном України та хвилиною мовчання. Потім були флешмоб від учнівв молодших та старших класів. Флешмоб нікого не залишив байдужим. Як завершення першої частини школяри вийшли з прапорами країн світу і зробили спільне фото.

Друга частина Х конгресу юних посланців миру “Усім світом - за мир!” проходила у стінах школи за темою “Діти - посли миру”.

В роботі конгресу брали участь посли миру, представники державних, громадських організацій та освітніх установ. Також були запрошені іноземні гості.
Ільїн Михайло вітаючи учасників звернув увагу, що сьогоднішня подія є ювілейною для Конгресу Юних посланців миру, йому 10 років. 
Про це нагадала і Голова координаційної ради громадського руху  «Діти – посли миру», молодіжний посол миру Ксенія Абрамовіч. Вона виступила зі звтом про десятирічну діяльність Школи миру, демонструючи відео “Сторінки історії щоденника конгресів”.
Виступи іноземних гостей через мережу Інтернет, Голови Федерації всесвітнього миру Центральної Європи,  доктора Дітера Шмідта, Голови фонду «Тисяча журавлів» Нобуко Оморі та Молодіжного  посла миру з Польщі Кінги Філіпович підтримали дітей в своїї промовах. 

Активних учасників Школи миру нагородили почесним званням "ЮНИЙ ПОСОЛ МИРУ".
До вітального слова приєдналась і представник Секретаріату Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Олена Штепа. Вона надихнулась та подякувала за проведення та поширення таких заходів серед молоді.

Проєкт резолюції Х  Конгресу юних послів миру зачитала голова координаційної ради Ксенія Абрамович.

На завершення пролунало гасло, яке завжди об’єднує всіх учасників Конгресу

    «Мир - нашому дому! Мир – вашому дому! Мир – планеті Земля!»

     СОНЯХ_ ЖОВТИЙ, НЕБО _ СИНЄ, В УКРАЇНІ ВСІ ЄДИНІ!!!  

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН