Мир, безпека та розвиток людства

Мир, безпека та розвиток людства У Кореї з 27 по 30 серпня 2015р пройшов всесвітній Саміт, організований Федерацією всесвітнього миру. У Саміті взяло участь 230 учасників з більш ніж сотні країн.

Програма була насичена сесіями, де учасники могли поділитися досвідом в своїх країнах і успадкувати у інших найкраще.

Під час Саміту була вручена міжнародна премія за мир «Сан Хак». Перший президент України Леонід Кравчук представляв країну на цьому заході.

Міжнародний президент UPF д-р Томас Уолш, виклав перспективи організації в питаннях миру і розвитку. Він сказав: «Універсальні духовні принципи відіграють важливу роль у врегулюванні конфліктів і примирення розділеної людської сім'ї». "Діяльність УПФ повністю присвячена побудові миру в усьому світі, щоб кожна людина могла жити в атмосфері свободи, гармонії, співробітництва та процвітання - сказав д-р Уолш.

Міжнародний президент UPF д-р Томас УолшВін продовжував: «Ми взяли на себе зобов'язання сприяти конструктивному діалогу з усіма учасниками, у тому числі: Ізраїль і арабські держави в рамках Близькосхідної мирної ініціативи; Росія і Україна в рамках діалогу Європа-Євразія; Північна і Південна Корея в рамках Мирної ініціативи в Північно -Східної Азії. Створення мостів світу і безпрограшних стратегій дозволяє УПФ діяти в якості важливого глобального посередника».

Високоповажний Ден Бертон, Палата представників США (1983-2013), сказав: «Ми всі хочемо миру і свободи, а світ звужується; регіональних загроз більше немає, з регіональних вони перетворилися на глобальні». Колишній конгресмен з Індіани заявив, що найкраща стратегія боротьби з радикальним екстремізмом — це повернення до спадщини президента Рональда Рейгана, основою політики безпеки якого був «мир за допомогою сили». Щоб гарантувати свободи, якими всі ми дорожимо» «Сильне керівництво необхідно у всьому світі » - підсумував він.

Леонід Кравчук, президент України (1991-1994)Леонід Кравчук, президент України (1991-1994), згадав свій попередній візит до Кореї і висловив щире захоплення прогресом країни та її економічним зростанням за цей період. Він поділився, що був дуже зворушений тим, як сильно корейці прагнуть об'єднання півострова. Зокрема, він згадав виступ члена корейського Парламенту, який зі сльозами на очах дякував усім, хто проїхав тисячі кілометрів з інших країн, щоб підтримати корейців в їх прагненні об'єднати країну. Він сказав: «Українці чудово розуміють, як переживають корейці, тому що їхня країна розділена».

Колишній президент описав події у відносинах між Україною і Росією за останні два роки. Президент закінчив свою промову на оптимістичній ноті: «Я вдячний зусиллям UPF в наведенні мостів між усіма сторонами, я впевнений, що ми можемо створити культуру миру, адже це можливо тільки спільними зусиллями всіх компонентів людського суспільства:. неурядових та міжнародних організацій, державних та освітніх установ , релігійних та міжрелігійних організацій, а також керівників у всіх сферах людської діяльності».

Високоповажна Амарилис Сантана, сенатор з Домініканської Республіки, розповіла учасникам про свою країну і її унікальній ситуації: держава ділить острів Еспаньола з Гаїті. Хоча в обох країн спільна історія колоніалізму, вони говорять на різних мовах, у кожної країни власна культура і політична та економічна система. Сенатор Сантана зізналася, що вона зберігає оптимізм щодо майбутнього країни, і повідомила про ініціативу Сенату сприяти соціальному розвитку в інтересах усіх верств суспільства.

Міжнародний саміт «Мир, безпека та розвиток людства»Високоповажний Хосе де Венеція, Філіппіни, голова Міжнародної конференції азіатських політичних партій, розповів про пропозицію по створенню Міжрелігійної Ради при Організації Об'єднаних Націй, яку він озвучив на Генеральній Асамблеї ООН у 2004 році. «Незалежно від расової, релігійної, культурної чи національної приналежності, Рада сприятиме створенню глобальної культури миру і взаєморозуміння», - сказав він. Колишній спікер Палати Представників Філіппін віддав данину поваги доктору Мун Сон Мёну, як «піонеру цих великих ініціатив».

Посол Крістофер Хілл, декан Школи міжнародних досліджень Йозефа Корбела, Університет Денвер, США, колишній Посол США в Іраку (2009-10), в Кореї (2004-05), Польщі (2000-04) і Македонії (1996- 99), висловив свою підтримку діяльності UPF в питанні досягнення миру у всьому світі.

Він схвалив вибір Кореї в якості місця для проведення Всесвітнього Саміту. «Я не знаю більш підходящої країни для обговорення питань миру, ніж Корея, країна, що зазнала руйнівних наслідків війни, які досі позначаються у всьому» - сказав він, натякаючи на фактично безперервний стан війни. «Дипломатичний підхід завжди є кращим варіантом, але також необхідно бути сильними. Неможливо вести переговори в стані страху». Під силою Посол мав на увазі не тільки військову міць, а й корінні цінності, тобто принципи, які формують структуру і мету країни.

 

Мир, безпека та розвиток людства

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН