ПРОГОЛОШЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ ВСЕСВІТНЬОГО МИРУ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МИРУ-2021

«Оскільки війни починаються в умах людей, саме в умах людей повинна будуватися оборона миру». (Статут ЮНЕСКО, 1945 р.)

Федерація всесвітного миру з гордістю підтримує Міжнародний день миру ООН у 2021 році, присвячений темі: «Краще відновлення здоров'я кожного для справедливого і сталого світу».

В епоху пандемії COVID-19 Організація Об'єднаних Націй закликає всіх нас працювати разом, щоб допомогти кожній людині швидше одужати і відновити своє здоров'я, продовжуючи докладати зусилля по перетворенню нашого світу в більш справедливий, рівноправний, інклюзивний, здоровий і стабільний. Під час пандемії найбільше постраждали малозабезпечені, знедолені та маргіналізовані групи людей. Хоча в усьому світі було введено 687 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, більше 100 країн не отримали жодної дози. Зокрема, люди, що опинилися в зоні конфліктів, особливо уразливі через відсутність доступу до медичної допомоги.

У міру того, як ми долаємо пандемію і виходимо за її межі, все більш необхідними стають наші колективні зусилля з просування бачення миру в Міжнародний день миру Організації Об'єднаних Націй. Міцний та сталий мир забезпечується не тільки законами, які приймає уряд, але і зростаючим усвідомленням нашої загальної солідарності як єдиної людської сім'ї, братів і сестер, які поділяють спільну духовну і моральну спадщину, як єдина родина під Богом. У міру зростання духовного усвідомлення виникає велика колективна воля до забезпечення благополуччя всіх людей.

Політичні, економічні та соціальні реформи повинні підкріплюватися відповідними освітніми програмами, спрямованими на виховання характеру і вирішення конфліктів. Крім того, ми повинні підтримувати і зміцнювати сім'ю. Сім'я – це початкова школа етики, і вона повинна бути такою школою, де ми вчимося любити, поважати і служити іншим. Зміцнюючи шлюб і сім'ю, ми можемо навчити наших дітей поважати всіх людей, тим самим створюючи культуру миру.

Сприяючи культурі миру і служіння, керуючись етикою життя заради інших, ми робимо свій внесок у побудову світу сталого миру. Чоловіки і жінки, яких навчають виконувати свої моральні обов’язки по відношенню до інших, будуть поважати інших людей і жити заради спільного блага. Давайте працювати над тим, щоб всі люди жили в світі, де їхні сподівання можуть бути реалізовані.

Федерація всесвітного миру закликає всі відділення і всіх членів у всьому світі приєднатися до святкування цього важливого дня і тим самим внести свій вклад в побудову світу сталого миру.

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН