Велогонка Миру

velogonka01В п’ятницю, 30 травня 2014 року, в київському Голосіївському парку імені Максима Рильського стартувала традиційна міжнародна велогонка Race Horizon Park-2014. У головному старті взяли участь 10 українських та 13 зарубіжних команд з Польщі, Молдови, Сербії, Греції, Австрії, Словаччини, Грузії, Румунії, Італії, Німеччини і Болгарії.

 

 Програму змагань відкрила символічна Велогонка Миру. Старт їй дав міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

Велогонка Миру

Велогонка Миру

 

 

 

 

 

 

 

 

 «Дуже важливо, що учасники Race Horizon Park-2014, серед яких представники 13 країн Європи, самі виступили з ініціативою присвятити нинішні змагання миру в нашому суспільстві. Сьогодні близько 150 зарубіжних гонщиків проїдуть вулицями Києва, висловивши тим самим Україні свою солідарність і підтримку. Вони залишать свої побажання миру і швидкого розв’язання військових конфліктів під символічним листом, підтвердивши, що Київ – безпечне і мирне місто», – сказав Дмитро Булатов.

Велогонка Миру

Велогонка Миру

 

 

 

 

 

 

 

 

Перед стартом велогонки діти випустили в небо білих голубів за мир в Україні. Після чого гонщики рушили з місця під гучні оплески вболівальників. Загальна довжина дистанції складала 151 км. Треба було проїхали 18 кіл по 8,42 км кожне. Переможцем велогонки 30 травня став Віталій Буц з київської команди KOLSS CYCLING TEAM.

Партнерами та спонсорами заходу виступили Київська міська державна адміністрація, Міністерство освіти і науки, Міністерство молоді і спорту, Департамент освіти, науки, молоді і спорту КМДА, Федерація велосипедного спорту України і Київська міська федерація велоспорту.

Велогонка МируВелогонка Миру

 

 

 

 

 

 

 


Представники Федерації Всесвітнього миру також відвідали захід і поставили свої підписи на листі миру. Посол миру з Японії пані Нобуко Оморі подарувала гірлянду із 1000 паперових журавликів команді українських гонщиків з Донбасу. «Багато людей вклали свої серця у створення цієї гірлянди. Вона символізує щире бажання українців жити у суспільстві, де панує мир, єдність та злагода. І тепер ми даруємо її Україні з побажанням подолати найскладніші труднощі у досягненні миру та єдності», сказала Посол миру з Японії. Разом з Нобуко Оморі гірлянду вручав Начальник Управління сім’ї, молоді та спорту Вадим Костянтинович Костюченко.

 

Велогонка миру

Велогонка миру

 

 

 

 

 

 

 

 

Велогонка мируВелогонка миру

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН