Міжнародний Саміт UPF 2014: мир, безпека та розвиток

Міжнародний Саміт UPF 20149-13 серпня 2014 року в готелі Міленіум Сеул Хілтон, що у Південній Кореї, відбувся міжнародний Саміт UPF, присвячений питанням миру, безпеки та розвитку. У Саміті взяли участь понад 300 делегатів із 68 країн світу. Представники з України теж відвідали Саміт.

 

 

Модератором засідань Глобальної Асамблеї виступили Президент UPF д-р Томас Уолш, та д-р Таджельдін Хамад, Генеральний секретар UPF. Вони виразили свою вдячність президенту Генеральної Асамблеї ООН за приїзд свого представника Посла Ноеля Сінклера, заступника керівника апарату. «Ваша діяльність дуже близька Організації Об’єднаних Націй. ООН була створена у тіні війни, з рішучістю, що війна ніколи не буде розв’язана знову. Хоча ви далеко від Нью-Йорка, але ваша діяльність – це частина роботи Організації Об’єднаних Націй, Генеральної Асамблеї, діючого президента, який хоче, щоб ви про це знали», – зазначив у своєму виступі Ноель Сінклер.

Міжнародний Саміт UPF 2014Міжнародний Саміт UPF 2014

 

 

 

 

 

 

 



Глобальна Асамблея

Міжнародний Саміт UPF 2014Король Летсіе III, глава південноафриканського королівства Лесото закликав до ефективного партнерства в цілях розвитку і реформи Організації Об'єднаних Націй, щоб ця організація могла стати «глобальною системою управління, гарантом справедливості та чесності».

Перша леді держави Маршаллові острови Леом Аноно Лоік говорила про те, який унікальний вклад можуть внести тихоокеанські острівні держави в миротворчість завдяки своїй культурі, системі цінностей і різноманіттю. «Мир повинен витікати з нашої внутрішньої сутності і доброзичливості. Це значить, що ми повинні почати нашу роботу, впливаючи на серця та думку людей».

Посол Анварул К. Чоудхурі, колишній заступник Генерального Секретаря ООН і Верховний представник від найменш розвинутих країн, десятиліттями пропагував культуру миру. «Я переконаний, – сказав він, – що цінності ненасилля, терпимості і демократії, які сприяють процвітанню культури миру, породять таке мислення, яке є необхідною умовою для переходу від сили до розуму, від конфлікту і насильства до діалогу і миру».

Колишній президент Малі проф. Діонкунда Траоре, аналізуючи конфлікти в різних частинах Африки, зазначив, що без миру і безпеки немає розвитку, і, навпаки, без розвитку немає миру і безпеки.

Глобальний мир та безпека останнім часом знаходяться під великою загрозою в Україні. Тому  другий день обговорень відкрився дискусією щодо ситуації в Європі та Євразії. Представник делегації з Украйни порівняв проблеми України з ситуацією в Кореї. Він сказав: «Цивілізаційна місія України полягає у синтезі європейських і євразійських цінностей на благо людства і всього світу».

Актуальність релігії для миру та розвитку

Міжнародний Саміт UPF 2014Деякі із виступаючих підкреслили важливість врахування поглядів і мудрості релігій у вирішенні світових проблем, що значно полегшилося б із створенням міжрелігійної ради в рамках Організації Об'єднаних Націй, про що було сказано Д-ром Муном у його виступі-зверненні в ООН у 2000 році.

«Не може бути загального миру, поки ми не досягнемо миру між релігіями, – зазначив Чун Те Ік, голова корейського Ради з міжнародних відносин. – Занадто багато конфліктів по всьому світу пов'язані з боротьбою між релігіями, і не тільки між релігіями, а й між екстремістськими групами всередині однієї релігії. Ось чому я вважаю, що ООН повинна прийняти пропозицію UPF».

«Люди розуміють, що зусилля по врегулюванню поточних криз в таких місцях, як Газа, Сирія, Україна та Східна Азія, не дають позитивних результатів, – зауважив у своїй доповіді президент UPF д-р Томас Г. Уолш. – Багато людей вже усвідомлюють нову парадигму запобігання конфліктів і миротворчості. UPF та Міжнародний Саміт все частіше визнаються як ініціативі, що дають надійні та інноваційні підходи досягнення миру в XXI столітті».

 

Міжнародний Саміт UPF 2014

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН